Képzések repülőgépen

PPL Tanfolyamok

Magánpilóta Szakszolgálati Engedély – PPL (A) képzési leírás: 

A PPL (A) tanfolyam elméleti és gyakorlati képzést is tartalmaz. Az elméleti felkészülés és a gyakorlati képzés egyidejűleg zajlik – mindkettő tökéletes kombinációját kínáljuk időveszteség nélkül.

A tanfolyamot hatósági elméleti és gyakorlati vizsga zárja le. A képzés során ICAO angol nyelvvizsga letétele is kötelező a külföldi jelentkezőknek.

A PPL (A) képzést bármikor elkezdheti. Az összes órát egyénileg tervezzük meg az Ön igényei szerint, képzést kb. 6-12 hét alatt lehet teljesíteni. A PPL (A) képzés időtartama attól is függ, hogy az egyes növendékek rendelkezésre állnak-e az időben mind az elméleti, mind a gyakorlati képzéshez.

 A PPL (A) képzésre való jelentkezés követelményei a következők:

 • elérte a 16 éves kort
 • rendelkezik CLASS 2 orvosi engedéllyel
 • az angol nyelv ismerete
 • megfelelő alapismeretekkel kell rendelkeznie matematikából és fizikából

Integrált tanfolyamok

Integrált Légitársasági pilóta szakszolgálati engedély (ATP(A)) képzési leírás:

Ez a tanfolyam a CPL/IR szakszolgálati engedély (ATPL elmélettel) megszerzésére szolgál, egy úgynevezett integrált képzésben. Ez azt jelenti, hogy a képzés teljesen az alapoktól egészen a kereskedelmi pilóta  szakszolgálati engedély megszerzéséig egyetlen kurzusra épül, mely során szorosan együttműködünk a Debreceni Egyetemmel. Így ebben az esetben a tanfolyam korai szakaszában már megkezdhetik a növendékek a repülést. A képzés időtartama 3,5 év (7 félév) és a képzés sikeres elvégzésével a szakszolgálati engedély mellé BSc diplomát is kapnak a hallgatók. Az integrált ATP(A) tanfolyam, amely az MCC képzést, illetve a 7. félév végén az A320 típus tanfolyamot FFS szimulátoron (Landing Training kivételével) is magába foglalja, azoknak szól, akik igazán komolyan gondolkodnak, hogy légitársasági pilóták legyenek.

Osztályjogosítás képzések

SEP (Single Engine Piston) – egymotoros, dugattyús repülőgép osztályjogosítás képzés leírása:

Ez érvényes minden egymotoros dugattyús hajtóművel motorral felszerelt légijárműre, a szakszolgálati engedély típusa szerint. Cégünk Cessna 152 és Cessna 172 repülőgépeken oktatva végzi ezt a képzést.

Repülési oktatói képzések

FI(A) – képzés leírása:

A repülési oktató tanfolyamán megtanulja, hogyan lehet hatékonyan tanítani a hallgatókat, hogy VFR repülések során megszerezzék az EU-FCL PPL vagy CPL engedélyüket egy hajtóműves repülőgépeken.

A program osztályokat biztosít, amelyek célja az első osztályú oktató számára a tanulási technikákkal, a repüléstechnikai jogszabályokkal és a biztonságos repüléssel kapcsolatos összes szükséges ismeret megszerzése.

Ezen osztályok során a jövőbeli repülési oktatók megtanulják, hogyan lehet hatékonyan tanítani a hallgatókat, hogy a VFR repülések során megszerezzék PPL vagy CPL engedélyüket egy hajtóműves repülőgépeken.

 

Az FI(A) képzésre való jelentkezés követelményei a következők:

 

 • legalább 30 órát teljesített egy hajtóműves dugattyús repülőgépen, ebből 5 a belépési vizsgálatot megelőző 6 hónapban
 • elvégezte az Part-FCL CPL tanfolyamot, ha rendelkezik Part-FCL PPL (A) engedéllyel
 • legalább 30 órát teljesített egy dugattyús motorral rendelkező repülőgépen; ebből 5-nek a felvételi teszt előtt az elmúlt 6 hónapban kitöltöttnek kell lennie
 • legalább 10 IFR órát teljesített, ebből legfeljebb 5 órát FNPT-II vagy FFS rendszerben kell teljesíteni.
 • legalább 20 országúti repülési órát teljesített
 • rendelkezzen 1. osztályú orvosi igazolással
 • ellenőrző repülést végezzen oktatóval