Ma Magyarországon egyszerű drónt vásárolni, és az interneten számos cikk ad tanácsot arról, milyen kategóriájút és márkájút válasszunk. Egy dolgot azonban nem lehet az internetről letölteni és azonnal elsajátítani: a biztonságos, felelősségtudatos és az előírásoknak megfelelő reptetést.

A Pharma Flight az ICAO kutatási partnereként elkötelezett a repülés biztonságossá tétele iránt a légiipar minden területén, ezért indította el Magyarországon az első, légügyi hatóság által tanúsított Pilóta nélküli légijármű rendszer kezelő képzését (UAS-Unmanned Aircraft System).

 

Pilóta nélküli légijármű Rendszerek (UAS) kezelő alaptanfolyam

Az elméleti és gyakorlati képzés a nemzetközi szervezetek ajánlásában megfogalmazottaknak megfelelő tartalommal és szakmai követelményekkel összhangban kerül lebonyolításra.

A drónpilóta képzés helyszíne a debreceni Pharma Flight Nemzetközi Tudományos és Szolgáltató Központ és a Debreceni Nemzetközi Repülőtér. A modulrendszerű képzés első lépcsőfoka a Pilóta nélküli légijármű rendszer kezelő alaptanfolyam, melynek sikeres teljesítése esetén a résztvevők a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala által elismert Magánkezelő Engedélyt szerezhetnek magáncélú UAS üzemeltetéshez. A két napos képzés során a résztvevők megismerkedhetnek a drónokra vonatkozó alapvető repülőműszaki- és légijogi ismeretekkel, a vonatkozó légiforgalmi szabályokkal, meteorológiai és repülésbiztonsági kérdésekkel, továbbá elsajátíthatják a drónok magáncélú üzemeltetéséhez szükséges alapvető gyakorlati repülési és üzemeltetési ismereteket.

Mit ad a képzés a jelentkezőknek?

  • A szimulátoros képzés során elsajátítják a repülési eljárásokat és begyakorolják a lehetséges vészhelyzetek elhárítását
  • A gyakorlati képzés során megismerkednek és reptetnek különböző típusú és kategóriájú multikoptereket és merevszárnyú repülőgépeket
  • A sikeres záróvizsgát követően a légügyi hatóság által is elismert tanúsítványt
  • A legmodernebb eszközökkel felszerelt környezetet a képzés helyszínén, a Pharma Flight Központban
  • A képzés időtartama alatt színvonalas szolgáltatásokat és termékeket

A Drónpilóták Országos Egyesületének érvényes tagsággal rendelkező tagjai számára 10% kedvezmény jár az alaptanfolyam díjából.

 

Pilóta Nélküli Légijármű Rendszerek (UAS) kezelő haladó tanfolyam

Hamarosan

 

Egyedi tematikájú, exkluzív lebonyolítású, zárt körű Pilóta Nélküli Légijármű Rendszerek (UAS) kezelő tanfolyam

Lehetőség van cégre és egyénre szabott tematikájú, igényekhez igazodó, felhasználási kör és drón specifikus tanfolyam elvégzésére is magyar és angol nyelven is.

Érdeklődés, ajánlatkérés


Pilóta nélküli légijármű kezelő alaptanfolyamPilóta nélküli légijármű kezelő haladó tanfolyamEgyedi tematikájú, exkluzív lebonyolítású zárt körű Pilóta Nélküli Légijármű Rendszerek (UAS) kezelő tanfolyam