Kutatás

A PHARMAFLIGHT Aeromedical Center Debrecen kiemelt hangsúlyt fektet a hazai és nemzetközi repülőegészségügyi tudományos életben való részvételre, konferenciákon szereplésre. Munkatársaink e konferenciák rendszeres előadói.

2019-ben a PHARMAFLIGHT Központ rendezte a nemzetközi ICASM2019 konferenciát 74 ország részvételével. Itt kiemelt figyelmet kapott az emberi teljesítőképesség, ebben a témakörben kollégáink is tartottak előadást.

Dr. Szabó Krisztina a „65 év feletti repülés – lehetséges válaszok a növekvő légiszemélyzet igényekre” témában tartotta meg előadását, Szűcs Botond „A gyorsított pilótaképzés hatása a terhelhetőségre”, Dr. Petrekanits Máte pedig „A kockázatértékelés a repülésben, a gyógyászat, amely a testmozgás fiziológiájában a teljesítményoptimalizáló módszerekre épül ” című előadását mutatta be

 

Együttműködési megállapodások

 

ICAO – Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet

Az ICAO kutatási partnereként 2016 óta a PHARMAFLIGHT elkötelezett a repülésbiztonság növelése mellett, a légiipar minden területén. Együttműködési megállapodást kötöttünk az ICAO-val, melynek keretein belül közös tudományos és kutatási munkát végzünk a repülőszemélyzet orvosi, élettani és mentális egészségének vizsgálatával kapcsolatban.

 

Terme Selce Klinika

A horvát Terme Selce Klinika és a PHARMAFLIGHT Központ között létrejött megállapodás alapján a légiszemélyzet és a légiforgalmi irányítók élettani és mentális, pszichofiziológiai vizsgálatát, követését közösen végezzük.

 

ASL Airlines Hungary

Együttműködési megállapodás került aláírásra a légitársaság zömében éjszakai műszakban (légi teherforgalomban) dolgozó pilótáinak vizsgálatáról, fáradtságmenedzsment megvalósítása céljából.

 

HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A légiforgalmi irányítók rendkívül összetett munkája speciális képességek meglétét igényli. A képzésre jelentkező jelöltek kiválasztása több lépésből álló, bonyolult folyamat. A jelöltek élettani paramétereinek, kognitív funkcióinak értékelésével a PHARMAFLIGHT Központ hozzájárul a kiválasztási folyamat sikerességéhez, csökkentve ezáltal, a lemorzsolódó hallgatók számát.

 

INTEGRA Aviation ApS

A PHARMAFLIGHT és az Integra Aviation 2020-ban Általános Együttműködési Megállapodást írtak alá légiközlekedési piacon belüli együttműködésre, mint kutatási és fejlesztési projektek, repülési hallgatók kiválasztásával kapcsolatos projektek, pilótaképzés, UAV műveletek, helyi AFIS szolgáltatások biztosításának végrehajtására Magyarországon, ideértve a kapcsolódó képzéseket, illetve eseti alapon történő együttműködés az angol nyelvű tananyag kidolgozásának érdekében.