Menedzserszűrés

A PHARMAFLIGHT Aeromedical Center Debrecen, a legmodernebb infrastruktúrával a repülés céljaira kifejlesztett csúcstechnológiákkal és vizsgálati módszerekkel dolgozik, melyek a jelenlegi egészségügyi struktúrában sehol máshol nem elérhetőek és olyan információkat szolgáltatnak a szervezet működéséről és élettani funkcióiról, melyek a hagyományos módszereknél részletesebbek, pontosabbak, komplexebbek, és melyeket jelen pillanatban a repülés és űrkutatás területein alkalmaznak.

Szakembergárdánk 35 év tapasztalatát kamatoztatva állította össze a speciális menedzserszűrési programot, mely személyre szabott, a vizsgálatok alapján kialakított egyedi protokoll eredményeire alapozva kerül kiértékelésre.

A mindennapi munka során a munkavállalókat érő fokozott stressz és a feszített munkatempó, a mozgásszegény életmód, az ülőmunka, mind olyan tényezők, melyek bizonyos megbetegedések kialakulásának kockázatát növelik.

A helyzetet az is súlyosbítja, hogy a munkavállalók gyakran csak akkor fordulnak szakemberhez, amikor a panaszok már kellemetlenek, fájdalmasak, a tünetek pedig egyértelműek.

A menedzserszűrés célja a betegségek kialakulásának megelőzése, az esetlegesen meglévő, panaszt még nem okozó betegségek felderítése. Alapos szűrővizsgálatokkal még időben feltárhatjuk az egészségromlásra utaló figyelmeztető jeleket. A fáradékonyság, az ingerültség, a különféle alvászavarok jelezhetik a betegségek megjelenését. Sajnálatos módon ezek a tünetek gyakran vezetnek a teljesítmény csökkenéséhez, ami miatt a stressz csak fokozódik.

A szűrés lényege, hogy még idejében észleljük a fokozott stressz és a gyors tempójú életvitel által esetlegesen már kialakulóban lévő betegségeket. A krónikus stressz okozta úgynevezett menedzserbetegségek nem csak a vezető beosztásban dolgozókat érinthetik, a menedzserszűrés éppen ezért mindenki számára ajánlott.

Kiemelt figyelmet fordítunk a szív-és érrendszeri megbetegedések kiszűrésére, az életminőség javítására és annak megfelelő fenntartására, a munkaképesség megőrzésére.

Az egészségmegőrzés szerves része a folyamatos kontroll és prevenció. Ezt szem előtt tartva a vizsgálatok ismétlését az egyénre szabott program határozza meg. Minden szűrőcsomagunk magába foglalja az általános egészségi állapot felmérését és a szakorvos általi kiértékelést, és a személyre szabott kezelési és terápiás javaslatot.

A vizsgálatok várakozás és beutaló nélkül, helyben elérhetőek.

 

 

Menedzserszűrési csomagok

 

STANDARD MENEDZSERSZŰRÉS

belgyógyászati vizsgálat: anamnézis felvétel, fizikális vizsgálat, vérnyomásmérés, BMI számítás

12-elvezetéses EKG, értékeléssel

antropometria

nyugalmi élettani vizsgálat: HRV, arteriográf, EEG

szív-érrendszeri rizikóbecslés

életmód-, és táplálkozási tanácsadás

 

KOMPLEX MENEDZSERSZŰRÉS

A komplex menedzserszűrés az egészség megőrzéséhez elengedhetetlen standard szűrővizsgálatokon túl az alábbiakkal egészül még ki:

kibővített laborvizsgálat (vérkép, ionok, vesefunkció, májfunkció, lipidek, tumormarkerek, coeliakia, vírusvizsgálatok, pl. hepatitis)

székletvér kimutatás

vastagbéldaganat szűrés vérmintából, székletmintából

ételallergia gyorsteszt

cukorbetegség szűrővizsgálat (HgbA1c, OGTT- orális cukorterhelés)

alapfokú szemészeti vizsgálat (közeli-, távoli látóélesség, színlátás)

alapfokú hallásvizsgálat

alvásvizsgálat

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, úgy további információért küldje meg igényét a med@pharmaflight.hu címre.