A PHARMAFLIGHT Központ Repülőorvosi Intézete – a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala jogosítása alapján – alkalmas a repülési személyzet kötelező orvosi vizsgálatainak és minősítésének elvégzésére. Intézetünkben a legújabb, legmodernebb eszközökkel, fejlett infrastruktúrával, képzett és tapasztalt szakszemélyzettel állunk a vizsgálatot igénylők rendelkezésére.

Célunk és filozófiánk, hogy a hozzánk forduló repülésben dolgozó szakszemélyzetet minél rugalmasabb és színvonalasabb ellátásban részesítsük, hogy minél tovább maradhassanak részei a repülés világának.

A Központban az EASA (European Aviation Safety Agency, Európai Repülésbiztonsági Ügynökség) repülő-egészségügyi alkalmassági vizsgálatok teljes körét végezzük:

  • Class 1 (ATPL, CPL)
  • Class 2 (PPL)
  • Class 3 (Légiforgalmi irányítók)
  • LAPL
  • Légiutas-kísérő

A vizsgálatok a nemzetközileg meghatározott protokoll és dokumentáció szerint történnek, hatósági díjazás szerint.

Az egészségi alkalmasság kritériumait

  • A nemzeti fejlesztési miniszter 27/2014. (IV. 30.) NFM rendelete a polgári légiközlekedési személyzet egészségi alkalmasságának feltételeiről, valamint az egészségi alkalmasság megállapítását végző szervek kijelölésének és tevékenységének szabályairól,
  • A Bizottság 1178/2011/EU rendelete (2011. november 3.),
  • Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség A PART-MED-hez kapcsolódó elfogadható megfelelési módozatok és útmutatók – PART-MED AMC és GM1

tartalmazza.

Vizsgálatra jelentkezés

A vizsgálatot kérelmező weboldalunkon keresztül az alábbiakban kezdeményezheti repülőorvosi vizsgálatát (amennyiben nem első vizsgálat történik, az előző Orvosi Minősítés/Orvosi Bizonyítvány lejártát megelőző 30-45 napon belül).

A jelentkezéshez az alábbiakat kérjük megadni:


Időpont egyeztetés után (figyelembe véve a preferált időponto(ka)t) a kérelmezőt email-ben tájékoztatjuk a vizsgálat pontos idejéről és a várható költségekről.

A vizsgálat díja a helyszínen készpénzzel egyenlíthető ki, ill. lehetőség van átutalással előre is teljesíteni azt.

A repülő-egészségügyi alkalmassági vizsgálat díjai és a benne foglalt vizsgálatok:

1-es egészségügyi osztály (ATPL, CPL)
Első, illetve kibővített (terheléses EKG, teljes körű szemészeti vagy teljes körű fül-orr-gégészeti vizsgálatra is kiterjedő) vizsgálat nem elérhető vizsgálat
Időszakos vizsgálat 16 100 Ft
2-es egészségügyi osztály (PPL), LAPL, Légiutas-kísérő
Első, illetve kibővített (terheléses EKG-ra is kiterjedő) vizsgálat 13 800 Ft
Időszakos vizsgálat 9 200 Ft
3-mas egészségügyi osztály (Légiforgalmi irányítók)
Első, illetve kibővített (terheléses EKG, teljes körű szemészeti vagy teljes körű fül-orr-gégészeti vizsgálatra is kiterjedő) vizsgálat 28 700 Ft
Időszakos vizsgálat 16 100 Ft

Klinikai indikáció alapján elrendelt kiegészítő vizsgálatokat igény szerint a debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben biztosítjuk.

A PHARMAFLIGHT Repülőorvosi Intézet elérhetőségei:

E-mail:
Telefon: +36 52 870 280
Cím: 4030 Debrecen Szatke Ferenc u. 1. térkép